2013. március 29.

Citromos-túrós cookie

Szofikám lelkesen süti a Hummingbird könyv receptjeit, 
én meg lelkesen koppintom őket, tekintve,hogy nekem még
nincs meg a könyv!Szofiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,mikor küldöd????? :)
Ez a citromos cookie egy igazi gyöngyszem!!!!A túrótól 
eszméletlenül puha és lágy a tésztája, még másnap is !Ilyen
szempontból egyedülálló a recept,és szerintem lazán működik
naranccsal is,vagy akármi mással....majd kipróbálom!
Nekünk a barátnős-kávézós-pletyizős délelőtthöz 
tökéletes kiegészítő volt!

Elkészítés:

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót.
2. Dolgozzuk össze a vajat a cukorral, majd a tojással.
3. Mehet hozzá a túró, a citromlé és a citromhéj.
Jól dolgozzuk össze ( robotgéppel).
4. Végül adjuk hozzá a lisztet és jól dolgozzuk össze ezzel is.
5. Evőkanálnyi halmokat tegyünk a masszából a sütőpapírra.
6. 170 fokon nekem 10 perc alatt megsültek, de figyelni kell,
és ha barnul a széle,akkor már kész is!
7. Meg lehet turbózni egy kis cukormázzal is, ha kihűltek,
csak egy kis citromlével keverjük el a porcukrot,és 
csurgassuk a sütik tetejére.

2013. március 24.

Narancsos-csokis cookie

Én nem szoktam sokat vacakolni, ha utamba akad egy jó 
cookie recept, akkor arra rákattanok, és csak variálom
benne az összetevőket!Ami egyszer már bevált, azt vétek 
lenne nem elsütni még egyszer-kétszer....és szó szerint elsütni:D
A csokis-mandulás recept volt most ilyen, azt dolgoztam át,
és lett belőle ez a semmivel sem gyengébb narancsos csoda!


Elkészítés:
1. Szitáljuk az összes száraz alapanyagot egy tálba: 
lisztet,cukrot,sütőport,darabolt csokit.
2. Morzsoljuk bele a vajat,majd öntsük hozzá a külön
 felvert tojást a likőrrel együtt.
3. Gyúrjuk össze a masszát,és ne ijedjünk meg,
mert elég lágy lesz!
4. Fél óra hűtőben pihentetés után, formáljunk belőle 
kis golyókat,és picit ellapítva
helyezzük sütőpapíros tepsibe.Ne túl közel,mert terülnek!
5. 180 fokon 8 perc alatt megsülnek, és pár perc hűlés
után szépen leválnak a papírról.

Csokis-mandulás keksz

Ez a keksz számomra mindig is egy rejtély volt...hogy a 
fenébe lesz olyan márványos??????Hát most Szofi
leleplezte ezt a nagy titkot!és az benne a durva, hogy olyan 
primitíve egyszerű a megoldás,amire még véletlenül sem 
gondoltam álmatlan éjszakáimon, amikor próbáltam a 
kérdést megfejteni!!!:)Az meg már igazán csak ráadás,
hogy még isteni finom is a keksz! De mivel mindenek
előtt szép,én ajándékba vittem egy 
csodaszép madárkás dobozban!
Elkészítés:
1. Szitáljuk az összes száraz alapanyagot egy tálba: lisztet,
 cukrot,kakaóport, sütőport.
2. Morzsoljuk bele a vajat,majd öntsük hozzá a külön
 felvert tojást a likőrrel együtt.
3. Gyúrjuk össze a masszát,és ne ijedjünk meg,
mert elég lágy lesz!
4. Fél óra hűtőben pihentetés után, formáljunk belőle 
kis golyókat, hempergessük meg őket porcukorban, és 
helyezzük sütőpapíros tepsibe.Ne túl közel,mert terülnek!
5. 180 fokon 8 perc kell neki,még akkor is ha kivéve 
nyersnek tűnik!Mire kihűl, pont jó lesz!

2013. március 15.

Csokis keksz

Na,ez egy igazán jó cookie recept!!!!Rögtön tudtam, hogy ki
kell próbálni,amikor megláttam Linda-nál,aki az egyik kedvenc
gasztrobloggerem.Ő ugyan még meg is töltötte valami karamell
krémmel, de én ezt a részt kihagytam, és a keksz így is tuti!

Elkészítés:

1. A margarint,a csokit, és a kakaóport felolvasztjuk
 ( én mikroban szoktam).
2. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojást.
3. Végül a szódabikarbónával,sóval elkevert lisztet.
4. Elég lágy massza képződik, de nem kell megijedni,csak
betenni egy fél órára a hűtőbe.
5.Onnan kivéve golyókat formálunk belőle és picit ellapítjuk őket
a sütőpapíron.Nem kell nagyon,mert terülnek.
6. 8-10 percig sütjük 180 fokon.Nekem ebből a 
mennyiségből 16 db lett.

2013. március 14.

Levendulás keksz

Bálint barátomhoz sose megyek süti nélkül látogatóba, mert 
imádja a kreálmányaimat, és mindig felvidulok attól, hogy 
valaki ennyire tud lelkesedni egy falatka édességért.:)
Az első átütő sikert a rózsás gombokkal arattam, így
megmaradt a virágos vonal, és egy gyors kekszet dobtam össze,
ezúttal levendulával,és mivel mostanság masszívan lázadok minden
mű és szintetikus dolog ellen, az aromák is átmenetileg 
száműzve vannak a konyhából, csakis az igazi, eredeti 
levendula jöhetett szóba! Érdekes, izgalmas dolog sült
ki belőle, a siker most sem maradt el :)

Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
2.Hozzáadjuk a tojást, és a vaníliát.
3.Mehet bele a liszt meg a levendula,
és ezt már bátran lehet kézzel gyúrni.
4.Ha összeállt, hengert formázunk belőle, amit
celofánba csavarva fél órára a hűtőbe teszünk.
5. Onnan kivéve éles késsel centi vastag szeleteket 
vágunk belőle.
6.A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, meghintjük
kevés kristálycukorral és 180 fokon 10 percig sütjük.

2013. március 3.

Citromos-sajtkrémes muffin

Tavaszváró, frissítő, üde édesség!És ami nálam mostanság fő
szempont: gyors édesség!!!Amíg kisül a muffin, a sajtkrém is
elkészíthető,és kevesebb mint fél óra alatt pikk-pakk kész
az egész! Szép,mosolygósan napsárga süti, csak felvidulni 
lehet tőle!:)


 Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet,cukrot,
sütőport.
3. Egy másikban a nedveseket: tojást,olvasztott vajat,
tejet,joghurtot,vaníliát, citromlevet, citromhéjat.
4. 2 gyors mozdulattal épphogy csak összekevertem a nedveset
a szárazzal,ettől lesz laza, levegős a tészta.
5. Az én 12-es kicsi sütőm 13 perc alatt sült meg
hőlégkeveréssel.
A sajtkrém meg természetesen natúr krémsajtból készült, porcukorral 
és reszelt citromhéjjal habosra keverve.A tetejét pedig nem
borsóval, hanem francia drazséval díszítettem:)