2014. március 28.

Linzer húsvét

Szerintem a linzer a legjobb cookie a világon!
Egyszerű, isteni finom, bármivel variálható, bármilyen
alkalomra aktualizálható. Én most a húsvéti témakörre
húzódtam rá, és az egész projectet ez a nagyon egyszerű,
minimál dizájn ihlette, hogy csak pici selyemmasnikkal 
díszítem a kekszeket. Így nem csak nasi, de ünnepváró
dekoráció is. Vidám kis kaland volt, szép délutánt
köszönhetek ezeknek a kis jószágoknak :)

Elkészítés:
1. A lisztet,a porcukrot és a margarint összemorzsoljuk,
majd a tojással és a citromhéjjal jól összegyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. 7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és 
előkapjuk a baris, nyuszis, tojásos szaggatókat.
4. Nemrég azt olvastam,hogy a kiszaggatott formák akkor
lesznek szép, éles, formatartóak, ha még kiszaggatva is
visszatesszük egy 15 percre a hűtőbe.Ez kicsit lassítja
a sütési folyamatot, de szerintem megéri, nincs több
felismerhetetlenségig terült amorf keksz!
5. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
6. A masnikat olvasztott fehér csokival ragasztottam rájuk,
és nem, természetesen azokat nem fogjuk megenni :)

2014. március 15.

Csokis-fahéjas cupcake

 Nagy napra virradtunk!Sok soron!Egyrészt 1 év után 
végre újra hazalátogattak drága Szofikámék, ami már
önmagában alkalom az ünneplésre, de az, hogy most 
vehették először birtokba az új lakást, amiért hosszú éveket
robotoltak Angliában, ahhoz még a pezsgő is előkerült:)
És természetesen lakásavató cupcake kollekció, amivel 
én járultam hozzá a családi ünnepléshez. Ritka boldog
apropó volt ez a sütésre, és a friss lakástulajdonosok
akkora örömmel fogadták a kis meglepetést, amivel
bearanyozták az egész hetemet ! 

Elkészítés:

1. Minden száraz anyagot egy edénybe teszünk (liszt, cukor, 
sütőpor,szódabikarbóna, kakaópor)
2. Egy kancsóban összekeverjük a nedves anyagokat, 
a forró víz kivételével.
3.Összedolgozzuk a nedvest a szárazakkal.
4. Végül apránként hozzáadagoljuk a forró vizet.
5. Muffin kapszlikba adagoljuk a meglepően híg masszát,
szokás szerint úgy a kapszlik 2/3-áig.
6. 180 fokon 12 percig sütjük a miniket, nekem 2 
teljes tálca, szóval 48 db lett ebből az adagból.

Frosting:

Az én jól bevált 7 perces tojáshabos krémem csücsül most
is a cupcake-ek tetején.

Elkészítés:

1.A fahéj kivételével mindent összekeverek.
2. Gőz fölött kézi mixxerrel 7 percig verem, míg kemény
 habot nem kapok.
3. Ha kicsit hűlt, hozzámixelem a fahéjat, habzsákba töltöm,
és a sütik tetejére nyomom ,én a szokásos kis csúcsos 
formámban. :)

Avatjuk a sütikkel az új kecót :)

2014. március 5.

Gumimacis keksz

Top kedvenc blogommá nőtte ki magát a A Beautiful Mess 
Emmával és Elsie-vel.Náluk láttam ezt a kekszet pár
hete, és akkor el is határoztam, ezt ki kell próbálni!
Szokásos fáziskésés,  de tegnap végre odajutottam.És nem csalódtam!
Tényleg funny, tényleg fini, és nagyon egyszerű!
A maradék gimimacikat meg sütés közben be lehet kapkodni...;)
De ez már csak a bónusz:)

Elkészítés:

1.A margarint a cukorral habosra keverjük kézi mixerrel.
2. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vanília pasztát.Ezzel is
elkavarjuk.
3.Mehet bele a liszt és a csipet só, aztán már könnyebb kézzel
összedolgozni a masszát.
4. Min. fél óra a hűtőben, ez következik.
5. A masszából 20 db golyót  formázunk, sütőpapíros
tepsire tesszük, picit ellapítjuk, és a mutatóujjunkat kétszer
belenyomva csinálunk egy pici szív alakú mélyedést.
6. 180 fokon 9-10 percig sütjük.
7. Mindeközben kezelésbe vesszük a macikat, mindegyiket 
4 felé vágjuk, barbár módon:)
8. 10 perc  elteltével kivesszük a tepsit, és minden mélyedésbe
2 macidarabot teszünk.
9. Még újabb 2 percig sütjük, amíg a gumicukor szépen megolvad,
és felveszi a szív alakú üreg formáját.Vicces :)