Tegnap kaptam egy doboz epret, és bármennyire próbáltam
meggyőzni magam,hogy nem savanyú és harsogóan kemény,
nem sikerült. Hiába na, ez még nem az eper ideje, hagyjuk
még szegényt érni néhány hónapig! Viszont semmiféle
éretlen gyümölcsöt nem szabad veszni hagyni, tuti hogy
van egy olyan desszert, amiben karrierje csúcsára érhet.
Az én epreim egy adag brownie-ba ugrottak fejest, és
ők is meg én is boldogok voltunk ettől a fúziótól.:)
Elkészítés:
1. Ez az én szokásos brownie receptem, most is a szokásos
módon készül. A csokit a vajjal együtt olvasztom meg a
mikróban.
2. A cukrot habosra keverem a tojással.
3. A kettőt összeöntöm, hozzáadom a lisztet és a
darabolt epret,óvatosan összeforgatom,
majd sütőpapíros tepsibe öntöm, én most
éppen egy kerekbe, ami 20 cm átmérőjű. Ez egy pici
adag tészta, de ekkorka formában elég vastag lett.
4. A tetejére szórtam még néhány eper szeletet, és
180 fokos sütőben 20-22 percig sütöttem.
Kerek formában is cukker :))
VálaszTörlés