2015. április 12.

Epres keksz

Ez a keksz már egy szerelem! 2 éve nyáron sütöttem először, és 
már akkor is imádtam, mert annyira egy vidám jelenség,
hogy az ember önkéntelenül is felvidul, ha meglátja.:)
Olyan huncutul mosolyognak az eperszeletek a roppanós, 
omlós, rusztikus vaníliás linzer alapon, hogy 
bárkinek boldog pillanatokat szerezhetünk egy
ilyen kis desszerttel, ami már bőven túlmutat
az egyszerű keksz kategóriáján. Mint egy icipici 
gyümölcsös pite.
Esküszöm depresszió ellen receptre kellene kiírni! :)




Elkészítés:
1. A hozzávalókat az eper kivételével egy tálba tesszük, és 
kézzel összegyúrjuk. Langyos vízből annyit teszünk, hogy
összeálljon a tészta.
2.Sütőpapíros tepsire diónyi halmokat teszünk belőle, amiket kézzel
ellapítunk, olyan fél cm vastagra.
3. Az epret felkarikázzuk, és a keksz alapok tetejére
pakoljuk a szeleteket.
4. Ezt a kekszet kivételesen légkeverésen sütöm, 160 fokon,
olyan 10-12 percig, amíg a linzer aranybarna nem lesz.

2 megjegyzés: