Idén már 2. alkalommal főztem meg a
fahéjszörpöt, ami egy elképesztően finom cucc!
A receptet még tavaly nyáron találtam a
They Draw & Cook- on, Cinnamonade néven.
A limonádé után, aranyos, nem? :) Én
fanatikus fahéj imádó vagyok, képes vagyok bármilyen
desszertbe beletenni, és azonnal elvarázsolt az ötlet, hogy
végre valami, amiben nem csak asszisztál, hanem
ő a főszereplő.Ráadásul ital???? Azonnal kipróbálós
volt a dolog, és mivel a fahéjzselés grízpudinghoz
felhasználtam a tavalyi főzés utolsó cseppjeit,
máris bekevertem egy újabb adagot. Most
fahéj illatban úszik a lakás, és ezt annyira imádom ❤
Elkészítés:
1. A citrom héját zöldséghámozóval levágom, és
az összes többi hozzávalóval egy lábasba teszem.
2. Felforralom, és lassú tűzön 1 óráig főzöm, amíg
mély,sötétbarna színe nem lesz.
3. Elzárva hagyom kihűlni, majd leszűröm,
üvegekbe töltöm, és lezárom. Sokáig eláll, még
hűtés nélkül is.
Tipp:
Ha egy kicsi, csinos üvegbe tesszük, remek gasztroajándék!
Én folyamatosan gyűjtöm a 2 dl-es kis üvegeket,
erre a célra.