2015. augusztus 15.

Pie pop

...avagy egy falatnyi pite a pálcikán.
Régi vágyam volt kipróbálni ezt a fajta sütinyalókát, csak
valahogy ebben a 40 fokban nehezemre esik begyújtani a 
sütőt, már hetek óta.Majdcsak vége lesz, nagyon várom már
az őszt. Na, de ma Anikó barátnőméknél nagy családi esemény
van, Mandel kisfia 3 éves lett, és nagyon szeretett volna
pite-popokat a bulira. Megvolt a motiváció, úgyhogy 
le kellett küzdeni a hőmérőt.Sikerült.
És a maradékot majszolva megkockáztatom, hogy
meg is érte...






Elkészítés:
1. A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd kézzel
hozzámorzsoljuk a vajat/margarint.
2.Annyi jéghideg vizet teszünk hozzá, amennyitől éppen összeáll.
3.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
4.Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és 
pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk.
(az enyém 4 cm átmérőjű volt)
5. A korongokat tepsire helyezzük, a tepsi 2 
végére egy sorban.
4.Mindegyik közepére teszünk egy pálcát, nyugodtan
rálóghat a körre,hogy biztosan ne tudjon majd
kiesni belőle.
5.Ezután egy csepp lekvárt helyezünk a körök közepére.
6. A fedélnek használt körökre pici lyukasztóval
mintát is lyukaszthatunk, így kilátszik majd a 
töltelék.
7. A fedőkörök hátulját megkenjünk a felvert 
tojással, ez ragasztja majd oda őket a lekváros
alsó részekhez.
8.Miután jól rányomkodtuk, különösen a pálca körül,
egy villa vagy pálca segítségével körbenyomkodjuk
a széleket.
9.Már csak egy tojásos kenés, és mehet is 
a 180 fokra előmelegített sütőbe.
10.15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
11. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert a friss
popok még lágyak, és könnyen letörnek a 
pálcáról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése