2015. október 9.

Kávébab keksz

Vannak kekszek, amikbe már az ötlet szintjén is 
bele tudok szeretni! Ez is egy ilyen volt.
Instagramon jött szembe velem, és azonnal
tudtam, hogy ezt ki kell próbálni! Szeretem az ilyen 
egyszerű, de ötletes megoldásokat!
Recept ügyben nem keresgéltem, mert
 van egy sok soron bevált kávés kekszünk, úgy
gondoltam biztosra megyek, és azzal fogom kipróbálni.
Viszont ez a forma, hát ez nagyon cuki! :)
Élveztem a készítés minden percét...és a konyhát
mindeközben belengő csodás kávéillatról már
 ne is beszéljünk ;)


 Elkészítés:

1. Gyúrjunk össze minden hozzávalót, és a tésztát tegyük 
min. 1 órára hűtőbe.
2. Tépjünk belőle pici darabokat, ( én olyan körömnyi
nagyságúra csináltam őket), és formázzunk belőle 
egy lapos, kicsit ovális formát.
3. Helyezzük őket sütőpapíros tepsire.
4. Egy fa hústűvel, fogpiszkálóval nyomjuk 
a közepébe a jellegzetes kávébab vágást.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 percig 
süssük.

2015. október 1.

Pumpkinie

Szerintem ez a legjobb dolog, ami a sütőtökkel történhet.
Ezt az eszetlen nevet én adtam neki,  mert olyan mint a 
brownie, csak éppen nem csokiból készül, hanem 
sütőtökből.Az eredeti receptben úgy jellemezték, hogy olyan
mintha egy sütőtök fudge-ba harapnánk, és ezzel 
maximálisan egyetértek. Nagyon gazdag, nagyon 
intenzív, fűszeres, ragacsos, egy falatka őszi kényeztetés.


Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk ( mikróban, gőz fölött, ki hogy szereti)
2. Pár perc hűlés után hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
3.Most mehet bele a cukor, a fűszerek, a vanília, és a sütőtök püré.
( ehhez csak kockázzuk fel a meghámozott sütőtököt, főzzük meg,
és pürésítsük)
4.Végül a liszt és a csoki cseppek 2/3-a.
Ezzel már ne kevergessük sokáig,csak épp addig, hogy elvegyüljön.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát ( az enyém 
20x20 cm-es), megszórjuk a maradék csoki cseppel, és 
előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.