2015. november 11.

Narancsos-fahéjas cake pop

Ezt a karácsonyi hangulatú cake pop-ot 3 nap 
leforgása alatt 2x kellett elkészítenem, és egyik alkalommal 
sem kellett a maradékok rendezgetésével foglalkoznom. :)
A Mamas and Papas karácsonyi desszertasztalára 
találtam ki a receptet, és az ottani nagy sikeren 
felbuzdulva a szülinapi desszertasztalomra is
csináltam belőle egy adagot. Toplistás lett az
egész családomnál, azonnal!De vigyázat, a konyhát
belengő narancsos-fahéjas illattól menthetetlenül
 karácsonyi hangulatunk támad!


Elkészítés:
1. A tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot
 és a fehércsokit.Ha felolvadt,hozzáadjuk a vaníliát, 
a fűszereket, a rumaromát, és a reszelt narancs héját. 
Ha valaki készített már a receptem alapján
fahéjszörpöt ,az nyugodtan használja azt a 
fűszerek és a cukor helyett, én is
így készítettem:
100 ml tejszín+ 50 ml fahéjszörp.
2. Belekeverjük a darált kekszet, majd annyi frissen
facsart narancslevet, hogy szépen összeálljon
a massza.Én mindig egy picit hígabbra csinálom, mint 
amilyenre szeretném, mert a keksz sokat felszív
a folyadékból, és nem akarom, hogy a végén túl 
száraz legyen a massza.
 15-20 percre betesszük a hűtőbe.
3.Eközben megolvasztjuk az étcsokit.
4. A kihűlt masszából kiskanál segítségével diónyi 
golyókat formázunk.
5.Mindegyikbe beleszúrunk egy csokiba mártott nyalókapálcát.
Ezután ismét 10-15 perc hűtés következik.
6. Ezután már csak egyesével megmártjuk a sütinyalókákat 
az olvasztott csokiban és 
hungarocell táblába szúrjuk őket száradni.
7. Még nedves állapotban megszórjuk cukorgyöngyökkel.

Tipp: Kicsit könnyebb és gyorsabb megoldás, ha 
a képen látható "talpas" pop-okat készítünk.
Ekkor a megmártott nyalókákat sütőpapírra állítjuk, 
és ha megkötött a csoki, egy bonbon
kapszliba állítjuk.

2015. november 10.

Szülinapi desszertasztalom

A tradíció folytatódik, idén is desszertasztallal készültem
a drága családomnak a szülinapi ebéd után.
Mint a romantikus-vintage stílus lelkes és örök rajongója,
 idén is a pasztell színek, a csipke, a natúr elemek és a barna
dominált. A tortámat drága Szofikám sütötte, és kétségkívül 
a világ legfinomabb sós-karamellás sajttortája volt.
A gyönyörűséges mini pogácsák  Ancikám
 keze munkáját dicsérik. 

 



Nagyon nagy vágyam volt az egyik kedvenc bloggerem
sütiskönyve! Köszönöm!!!!