Ezt a karácsonyi hangulatú cake pop-ot 3 nap
leforgása alatt 2x kellett elkészítenem, és egyik alkalommal
sem kellett a maradékok rendezgetésével foglalkoznom. :)
A Mamas and Papas karácsonyi desszertasztalára
találtam ki a receptet, és az ottani nagy sikeren
felbuzdulva a szülinapi desszertasztalomra is
csináltam belőle egy adagot. Toplistás lett az
egész családomnál, azonnal!De vigyázat, a konyhát
belengő narancsos-fahéjas illattól menthetetlenül
karácsonyi hangulatunk támad!
1. A tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot
és a fehércsokit.Ha felolvadt,hozzáadjuk a vaníliát,
a fűszereket, a rumaromát, és a reszelt narancs héját.
Ha valaki készített már a receptem alapján
fahéjszörpöt ,az nyugodtan használja azt a fűszerek és a cukor helyett, én is
így készítettem:
100 ml tejszín+ 50 ml fahéjszörp.
2. Belekeverjük a darált kekszet, majd annyi frissen
facsart narancslevet, hogy szépen összeálljon
a massza.Én mindig egy picit hígabbra csinálom, mint
amilyenre szeretném, mert a keksz sokat felszív
a folyadékból, és nem akarom, hogy a végén túl
száraz legyen a massza.
15-20 percre betesszük a hűtőbe.
3.Eközben megolvasztjuk az étcsokit.
4. A kihűlt masszából kiskanál segítségével diónyi
golyókat formázunk.
5.Mindegyikbe beleszúrunk egy csokiba mártott nyalókapálcát.
Ezután ismét 10-15 perc hűtés következik.
6. Ezután már csak egyesével megmártjuk a sütinyalókákat
az olvasztott csokiban és
hungarocell táblába szúrjuk őket száradni.
7. Még nedves állapotban megszórjuk cukorgyöngyökkel.
Tipp: Kicsit könnyebb és gyorsabb megoldás, ha
a képen látható "talpas" pop-okat készítünk.
Ekkor a megmártott nyalókákat sütőpapírra állítjuk,
és ha megkötött a csoki, egy bonbon
kapszliba állítjuk.
kapszliba állítjuk.