2012. szeptember 27.

Mosolyfakasztó epres-rózsás cupcake

Az ötletet egy korábbi kekszgolyóm adta,ott már ráeszméltem,hogy
 az eper és a rózsa nemcsak színben passzolnak egymáshoz.
De ez a nap nyilván nem az a nap volt,amikor sütnöm 
kellett, mert a "semmi nem sikerül" tipikus esetét produkáltam.
Az új sütő továbbra sem akarja megsúgni nekem, hogy 
melyik programon szeretne tökéletes cupcake-eket sütni,
a frosting is hígabb lett a kelleténél,és akkor hogy betetőzzem
a pechsorozatot, a fotózásra kiválasztott legszebb
darabokra ráborult a háttérnek beállított kartonlap....szóval
nem ez volt az én napom:( De aztán megkóstoltam a végterméket,
és egy pillanat alatt elszállt minden bosszúságom....na,ezért
mosolyfakasztó:)

Elkészítés:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor és liszt,és csipet só.
4.Végül a tej,benne az isteni rózsavízzel.
5. A legújabb verzió szerint 190 fokon sütöttem 12
percig,de mint mondtam még ez sem a tökéletes verzió:(
 
Az eper úgy kerül képbe, hogy a kihűlt cupcake-ek közepébe
lyukat fúrunk (létezik erre célszerszám, ilyen híján én a kisujjammal
lyukasztottam), és egy csőr és zacskó segítségével lekvárt 
töltünk az üregekbe.Én Anyukám isteni eperdzsemét.
Végül mehet a szokott frosting, ami a szokott módon készül:
1. Kikeverem a tojásfehérjét a porcukorral(!!!), a juharsziruppal,
és most a víz helyett használt evőkanál rózsavízzel 
és néhány csepp piros ételfestékkel.
2. Gőz fölött mixelem olyan 7-10 percig,amíg kemény 
habbá nem válik.
3. A tűzről levéve tovább mixelem,amíg ki nem hűl.(kb 5 perc)
4. Ekkor hozzáadom a margarint, azzal is mehet még egy 5 percet.
 

2 megjegyzés:

  1. Annyira széééépek ezek a képek,hogy jajjj!!!Nekem még saját lekvárom is van, amit belefecskendezhetek a cupcake-be, úgyhogy szombaton szerintem valami hasonlóval előrukkolok:)

    VálaszTörlés
  2. Jó ám,hogy van egy kis meglepi,amikor beleharapsz:)Próbáld ki!!!

    VálaszTörlés