2014. október 24.

A tökéletes kakaós linzer

És a cím nem túlzás!!!Tényleg az!És minden szempontból.
Mármint nekem ezek a fő szempontjaim egy linzernél:
legyen finom, természetesen :), omlós, könnyű, és ami 
eddig sose jött össze: legyen formatartó! Na, ebben a 
receptben minden benne van!!!!I T T találtam, és 
azonnal szemet szúrtak a furcsa összetevői, mint az olaj
 és a keményítő.Aztán áttanulmányoztam a remek 
leírást, és ki is derült a turpisság: az olaj felel az omlós, de
nem száraz állagért, a keményítőtől pedig egyáltalán nem 
terül, nem puffad a keksz!!!VÉGRE!!! A pecsétes kekszek
megmentője ez a recept!Tudom, mert már azzal is 
kipróbáltam ;) De a mezei, lemon curd-del töltött linzer
is pazarul működik vele.


Elkészítés:

1. Ezt a kekszet most robotgéppel dolgoztam össze, mert 
hangsúlyozták,hogy gyorsan kell dolgozni, és nem sokat
tapicskolni a tésztát.
2. Először a vajat, olajat,cukrot, vaníliát, sót dolgoztam össze.
3. Ezután jött a tojás.Ezt is épp hogy csak elkevertettem 
a géppel.
4. Végül minden szárazat( liszt, keményítő, kakaópor).
5. Egy nagyon szép, fényes masszát kaptam, ami tökéletesen
 el is vált az edény falától.
6. Nem kell pihentetni sem, rögtön lehet vele dolgozni.
7. Lisztezett  deszkán 5-6 mm vastagra nyújtottam,
és tetszőleges formára szaggattam.
8. A sütése is rendhagyó volt, magas hőfokon, rövid ideig:
190 fokon 8 perc!!!!

2014. október 11.

Sütőtökös kuglóf

Tombol a sütőtök szerelem! Tegnap órákon át szippantgattam
a mesés illatot,ami sütés közben belengi a lakást, mert
2 adagot is sütöttem. Egyet csak úgy, mézzel meglocsolva,
TV-zéshez nassolni, a másik adagból meg lett ez a csoda!
A zsenális M U F F I N A T O R  segítségével állítottam
össze a receptet, amit még mindig nagyon nagy szeretettel
ajánlok, mert minden hozzávalót kiválaszthatunk, és ezáltal
bármilyen otthon lévő alapanyagból hibátlan receptet
 rakhatunk össze, pillanatok alatt.Nekem most is bejött.:)

Elkészítés:
1. A tojást, olajat,tejfölt, mézet jól összekeverjük
kézi habverővel.
2.Hozzáadjuk a sütőtök pürét, ezzel is jól összedolgozzuk.
3. Most hozzáadunk minden száraz anyagot: lisztet,fűszereket,
sót, sütőport, szódabikarbónát, durvára vágott diót.
4.Lazán beleforgatjuk a folyékony masszába.
5. Kivajazott kuglóf formába öntjük ( az 
enyém 16 cm átmérőjű), és 180 fokon 35-40 percig,
tűpróbáig sütjük.
6. Én egy rumos-vaníliás sodóval öntöttem le,de 
anélkül is nagyon finom, gazdag tésztájú süti.

2014. október 8.

Csokis-narancsos cupcake

Vigaszsüti, mert tegnap éjszakás voltam a koliban,
és olyankor mindig kell valami lélekvidító, ami
nálam az esetek 99%-ában, SÜTI:)
De ez most nem csak az én lelkemet vidította, hanem a 
kolleganőimét is, akikkel megosztottam ezt az illatos,
csokis finomságot. Fél óra alatt készen van, még
a sietős-szaladós hétköznapokra is bárhova befér!


Elkészítés:
A szokásos eljárás:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a Limoncello.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt,
kakaópor és a csipet só.
4.Végül a tej,amivel jó habosra keverjük,és a
végén beleforgatjuk a narancshéjat.
5. Mini muffin kapszlikba adagoljuk és 
előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc 
alatt megsütjük.
6.Tetejére egy egyszerű csokimázat teszünk, és pár kocka
kandírozott narancshéjat.

2014. október 4.

Mokka keksz

Amikor megtaláltam ezt a keksz kiszúrót a Szegedi
Cukrászdiszkont oldalán, azonnal tudtam, hogy ezt 
 bizony meg kell venni!!!Szögletes is, pecsételős is, ráadásul
5 különféle minta jár hozzá, főnyeremény!
Annyira izgatottan vártam, hogy végre tesztelhessem,
mert éreztem, hogy ez nagyon nagy durranás lesz!
Hát mit mondhatnék??Szerintem ez a házi kekszkészítés
csúcsa, nem hinném, hogy innen még van hova tovább :)
De persze sose lehet tudni, addig viszont 
örvendezek a gyönyörű kekszeimnek! 


Receptet és leírást egy korábbi posztomban találtok,
ez ugyanaz a tészta, csak a fahéj helyett egy teáskanál
őrölt kávét tettem bele. És vastagabbra nyújtottam, kb. 7-8 
mm-re, ami 12-14 perc alatt sült meg.