És a cím nem túlzás!!!Tényleg az!És minden szempontból.
Mármint nekem ezek a fő szempontjaim egy linzernél:
legyen finom, természetesen :), omlós, könnyű, és ami
eddig sose jött össze: legyen formatartó! Na, ebben a
receptben minden benne van!!!!I T T találtam, és
azonnal szemet szúrtak a furcsa összetevői, mint az olaj
és a keményítő.Aztán áttanulmányoztam a remek
leírást, és ki is derült a turpisság: az olaj felel az omlós, de
nem száraz állagért, a keményítőtől pedig egyáltalán nem
terül, nem puffad a keksz!!!VÉGRE!!! A pecsétes kekszek
megmentője ez a recept!Tudom, mert már azzal is
kipróbáltam ;) De a mezei, lemon curd-del töltött linzer
is pazarul működik vele.
Elkészítés:
1. Ezt a kekszet most robotgéppel dolgoztam össze, mert
hangsúlyozták,hogy gyorsan kell dolgozni, és nem sokat
tapicskolni a tésztát.
2. Először a vajat, olajat,cukrot, vaníliát, sót dolgoztam össze.
3. Ezután jött a tojás.Ezt is épp hogy csak elkevertettem
a géppel.
4. Végül minden szárazat( liszt, keményítő, kakaópor).
5. Egy nagyon szép, fényes masszát kaptam, ami tökéletesen
el is vált az edény falától.
6. Nem kell pihentetni sem, rögtön lehet vele dolgozni.
7. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtottam,
és tetszőleges formára szaggattam.
8. A sütése is rendhagyó volt, magas hőfokon, rövid ideig:
190 fokon 8 perc!!!!