Kb. fél éve van a várólistámon a házi vajkaramella, mert
fanatikus fudge-rajongó vagyok!! Igazán finomakat
Angliában ettem, ez az egyik dolog, ami hiányzik a
brit életből.Illetve ami hiányzoTT, mert abban a pillanatban
amikor megkóstoltam ezt a házi verziót, az kitörölt minden
korábbi ízélményt!Atyáááám, ez valami elképesztően
mennyei!!!Örök hálám a receptért Praliné Zsuzsinak!!!!
Régen zsebeltem be ennyi bókot a konyhai ténykedésemmel...
a csodás íze mellett már ezért is megéri elkészíteni! ;)
Elkészítés:
1. A csoki kivételével mindent egy lábasba teszek, és lassú
tűzön melegíteni kezdem, amíg a cukor fel nem olvad
(6-8 perc).
2. Ekkor nagyobb hőfokon, óvatosan kevergetve addig forralom,
amíg nem karamellizálódik az oldat, a tejszerű állag áttetszővé,
sűrűvé válik, és elválik az edény falától ( kb. 10 perc)
Maghőmérővel ez 114 fokon következik be.
3. Ekkor félrehúzom, és apránként hozzákeverem a
fehércsokit.Vigyázat, nekem ettől azonnal kötni
kezdett a massza, alig volt időm a 14x14 cm-es, papírral
kibélelt formába belesimítani!
4. 1 óra elteltével tökéletesen megkötött szobahőmérsékleten,
azért felvágás előtt még betettem egy fél órára a hűtőbe.
5. Nagyon finom, lágy, krémes állagú deluxe édesség
lesz belőle, ami szépen csomagolva remek
karácsonyi ajándék lehet!
Nagyon tetszik, szerinted meddig áll el?Előre szeretném elkészíteni:)
VálaszTörlésSzia!Zsuzsi azt mondja, légmentesen 2 hetet biztos kibír.
VálaszTörlésSzia Ildo! Cukrozatlan sűrített tejet hol lehet venni? Köszi :)
VálaszTörlésAnita
Szia Anita!A Penny-ben!De jó a cukrozott is, ha csak olyat találsz, de akkor kevesebb cukrot tegyél bele!Puszi!
VálaszTörlésEste elkészítettem. Valami isteni lett,köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök,hogy sikerült! :)
VálaszTörlésIldó... Mit mondjak? Az elmúlt két hét alatt ma csináltam negyedszer-de most dupla adagot... Hálaköszönet!! :) Bgábor
VálaszTörlésIsmerős a helyzet... a tavaly tél nekem is így telt!!Még további sok finom falatot kívánok:)
Törlés