tavaly nyáron is nagy sláger volt. Idén még jobban beleszerettem,
mert a friss,zamatos, illatos nyári gyümölcsöknek szerintem
ez a legméltóbb feldolgozási módja.Nem kell őket agyoncukrozni,
vagy éppen felismerhetetlenre aprítani, darálni, ebben a sütiben
teljes fényükben tudnak ragyogni! Ez a pár szem őszibarack
mindenképpen hálás volt azért, hogy ropogós, omlós tésztába
csomagoltam őket, és egy csodás nyári ízélménnyel leptek meg!
Köszönöm nekik :)
Elkészítés:
1. A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd kézzel
hozzámorzsoljuk a vajat/margarint.
2.Annyi jéghideg vizet teszünk hozzá, amennyitől éppen összeáll.
3.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
4. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és 6 db 12 cm
átmérőjű kört vágunk ki belőle.
5.A körök közepét megszórjuk grízzel,és egy fél, felszeletelt
barackot helyezünk rájuk.
6. A körök szélét megkenjük tojással, és én most
Gordon Ramsay technikáját ellesve csíptem össze a
tésztát úgy 2 centinként.
7. Ha kész a kosárka, akkor picit szét lehet nyitni
a barackvirágot, hogy szépen elterüljön, és kitöltse a helyet.
Én még egy kanálnyi juharszirupotis locsoltam a tetejére.
8.Még egy kis tojás a tésztára, és már mehet is
a 170 fokos,légkeveréses sütőbe.
9. Kb. 15 perc múlva csodás aranybarnára sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése