Ezt a mai muffint a néhai 2-es számú londoni munkahelyem, a
MuffinBreak ihlette.Ott figyeltem nagy kerek szemekkel az
első munkanapomon, hogy ezek komolyan Mars-ot meg
Snickers-t aprítanak a muffin-ba????Hát csak addig néztem
ezt a hadműveletet értetlenül,amíg ki nem jött a sütőből az
első tálca olvadva csorgó,nyúló,ragacsos csokival...akkor
egyből mindent megértettem...
Úgyhogy nem voltam én sem szívbajos ilyen úton megszabadulni
ettől az egyébként kőkemény és cseppet sem finom
marcipános szaloncukortól...hát csorgott nálam is a karamelizált
marcipán sütin kívül és belül is, óóóóó jajjjj, próbáljátok ki!!!!!
12 kicsire elég a tészta,akinek nagy sütője van, az duplázzon !
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet,cukrot,
sütőport,darabolt szaloncukrot.
3. Egy másikban a nedveseket: tojást,olvasztott vajat,
tejet,vaníliát.
4. Most először megfogadtam azt az utasítást,hogy 2 laza
mozdulattal épphogy csak összekevertem a nedveset
a szárazzal.Állítólag ez a laza tészta titka.
5. Az én 12-es kicsi sütőm 13 perc alatt sült meg
hőlégkeveréssel.
óóóóóó jaj azok a muffinbreak-es csokis muffinok!az én időmben már toltuk bele a kitkat-et, a bounty-t is és az én újításom volt az after eight-es :D
VálaszTörlésezek nagyon szigornyásak,kár, hogy már 1 db szalkóm sincs :(
na igen,Dilippék is haladtak a korral:D
VálaszTörlés