2015. július 18.

Barackos galette

Osztottam már meg galette receptet itt a blogon,
 tavaly nyáron is nagy sláger volt. Idén még jobban beleszerettem,
 mert a friss,zamatos, illatos nyári gyümölcsöknek szerintem 
ez a legméltóbb feldolgozási módja.Nem kell őket agyoncukrozni,
vagy éppen felismerhetetlenre aprítani, darálni, ebben a sütiben
teljes fényükben tudnak ragyogni! Ez a pár szem őszibarack 
mindenképpen hálás volt azért, hogy ropogós, omlós tésztába
csomagoltam őket, és egy csodás nyári ízélménnyel leptek meg!
Köszönöm nekik :)

Elkészítés:

1. A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd kézzel
hozzámorzsoljuk a vajat/margarint.
2.Annyi jéghideg vizet teszünk hozzá, amennyitől éppen összeáll.
3.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
4. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és 6 db  12 cm 
átmérőjű kört vágunk ki belőle.
5.A körök közepét megszórjuk grízzel,és egy fél, felszeletelt 
barackot helyezünk rájuk.
6. A körök szélét megkenjük tojással, és én most 
Gordon Ramsay technikáját ellesve csíptem össze a 
tésztát úgy 2 centinként.
7. Ha kész a kosárka, akkor picit szét lehet nyitni
a barackvirágot, hogy szépen elterüljön, és kitöltse a helyet.
Én még egy kanálnyi juharszirupotis locsoltam a tetejére.
8.Még egy kis tojás a tésztára, és már mehet is 
a 170 fokos,légkeveréses sütőbe.
9. Kb. 15 perc múlva csodás aranybarnára sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése