2013. január 13.

Narancsos-csokis cupcake

Holnap lesz Szüsző barátosnőm szülinapja.Ma csaptunk egy 
kis ünneplést, sütivel meg egy mennyei cserszegi fűszeressel.
Kicsit  izgalmasan indult a sütés,mert az ugye Murphy,
hogy az ember konyhai mérlege akkor mondja be az
unalmast, amikor épp egy fontos sütire készül...úgyhogy
improvizálnom kellett, mint a régi szép időkben, 
amikor még nem blogoltam, és mindent csak szemre meg
érzésre dobáltam a sütikbe.Még mindig működik a 
rendszer...:)És a narancs...még mindig imádom az illatát!


Elkészítés:
1. A cukrot a vajjal kikeverem.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt,a csipet só,
és a reszelt narancshéj.
4.Végül a tej.
5. 190 fokon sütöttem a miniket 12 percig.

Na és a múltkor már sikert aratott frosting:
habtejszín + porcukor + kakaópor

2 megjegyzés:

  1. Ennek a frostingnak az arányai viszont érdekelnének!!!Habfixáló nincs is benne?Mitől áll úgy mint a beton???

    VálaszTörlés
  2. Ebben ugyan nincs!Egy dobozos habtejszínt elkezdek felverni,amikor már alakul,hozzáadok (mérleg híján nem tudom mennyi)porcukrot,és azzal kemény habbá verem.Most a vége felé még egy ek. puha vajat is tettem bele,attól kicsit krémesebb lett.Nagyon finom!

    VálaszTörlés