Szofiékat vártuk vacsorára, amit konyhaelvonási tünetei
miatt ő szeretett volna megfőzni, és hát gondoltam a
sütőtökös risotto után még csak lecsúszik valami
őszies hangulatú cupcake is.Az, hogy ebből minitorták lettek,
az egy apró baki eredménye, illetve mindjárt kettőé is.
Az első bűnös a sütőpor volt, amiből csak szemre raktam, és
gyanítom jóval kevesebb lett a szokott 1 teáskanálnál,
mert a sütik kevésbé emelkedtek meg, viszont cserébe
brownie szerű sűrű,gazdag állaguk lett.Nyammmi.
A kettes számú ellenséggé pedig a papírkapszli
lépett elő, aki már nem először lepett meg azzal a
jelenséggel, hogy amint a süti kikerült a muffin
tepsiből, ő azonnal elkezdett elválni a cupcake-ektől.
Hát mondom gyere baby, ha ennyire le akarsz jönni,
akkor majd én jól le is szedlek!!! Aztán már csak
forgattam egy kicsit a lapos kis korongokat, és
ez lett belőle. Az utolsó darabért majdnem
verekedés tört ki, és Szofiék közölték, hogy soha
többet ne is csináljak rendes cupcake-et, csak ilyet :)
Elkészítés:
A szokásos eljárás:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a rumaroma.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt,
kakaópor és a csipet só.
4.Végül a tej,és jó habosra keverjük.
5. Mini muffin kapszlikba adagoljuk és
előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc
alatt megsütjük.
6. Ha kihűltek, lehúzzuk róluk a papírt.
Elkészítés:
1. A cukorból, fahéjból, keményítőből sűrű pudingot főzünk.
2. Folpackkal lefedjük( hogy ne bőrösödjön), és megvárjuk
míg teljesen kihűl.
3. Ekkor annyi margarint mixelünk hozzá, hogy
elérjük a kívánt krémes állagot.
4. Habzsákba töltjük, összeragasztunk vele 2
tésztakorongot, és a tortácska tetejére is nyomunk
egy adagot.Jöhet a díszítés, nálam most csak
egy kevés kakaópor.
Szuper jó kis bejegyzés!
VálaszTörlésKöszi Ildi :)
VálaszTörlés