Egy újabb "divatsüti'", ami szélvészként söpört végig a
gasztroblogokon. Tesókám is a napokban sütötte meg,
aztán meg kedvencem, Linda is előrukkolt a maga verziójával.
Én az ő tésztáját vettem alapul, és az Ancitól kapott szederrel
pakoltam meg, meg egy fél konzerv körtét is beáldoztam.
Finom, gyümölcsös, nem túl édes süti.
Elkészítés:
1. A lisztet, porcukrot, sót a margarinnal összemorzsoljuk,
és 3-4 ek. hideg vízzel lágy tésztává gyúrjuk.
2. Hűtőben pihentetjük 2 órát.
3. A tésztát elfelezzük, vékony, kör formájúra nyújtjuk,
és rápakoljuk a gyümölcsöket, 2-3 cm-es
peremet hagyva a tésztából.
4. Én a szedrest egy kanál barna cukorral és pici fahéjjal
szórtam meg, a körtést pedig kardamommal, mandula
darabokkal, és egy kevés juharsziruppal.
5. Ezután széleket visszahajtogatjuk, és 200 fokos
sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én az utolsó 3 percben rákapcsoltam a légkeverést is,
mert nem akart pirulni.
Tipp:
- ha megkenjük a tészta szélét tojással, szép fényes, és
még roppanósabb lesz.
En megkentem tojassal es megszortam kristalycukorral,jot tett neki :)
VálaszTörlés