2015. január 17.

Almás-mandulás clafoutis

Téliesített clafoutis ajánlatom következik.
Az alaptészta a szokásos, mert ami bevált, azon
minek változtassunk! Az alma és a mandula 
melengető téli páros, amit már csak egy kis 
fahéjjal lehet megkoronázni.Nálunk még 
melegen elfogyott... :)


Elkészítés: 
1. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük,
és az 1 ek. vajon picit megpároljuk.
2.Összeállítjuk a clafoutis tésztáját: a száraz alapanyagokat
egy tálba tesszük: liszt, cukor, só, fahéj.
3. Egy másikban  összekeverjük a tojásokat és a 3
ek. olvasztott vajat, 
és hozzáöntjük a száraz anyagokhoz.
4. Végül hozzáöntjük a tejet, és alaposan kikeverjük.
5. 20x20 cm-es sütőpapíros tepsibe önjük, tetejére 
rákanalazzuk a párolt almát, és megszórjuk a 
szeletelt mandulával.
6. 180 fokos előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük, 
míg a szélei aranybarnák nem lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése