2015. március 22.

Rózsavizes rizspuding

Egyszer volt, hol nem volt, még valaha a blog előtti időkben
 csináltam egy rózsás tejberizst.Izgalmas dolog
volt, azóta is sokszor eszembe jut.
Most továbbgondoltam, kicsit lazítva van teszínhabbal,
és a zöldségesnél megakadt a szemem a gránátalmán,
amiről eleinte csak a színe miatt gondoltam, hogy 
illeni fog hozzá, de aztán meglepett, hogy milyen
harmonikus ízhatást hoztak létre ők együtt. 
Nem is fogok újabb éveket várni, hogy ismét megcsináljam ;)




Elkészítés:
1. A rizst a tejjel és a vízzel kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
2. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a rózsavizet.
3. Amíg hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan
beleforgatjuk a kihűlt tejberizsbe.
4. Poharakba adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk a 
gránátalma magjaival. Hűtve az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése