Nálunk az egész család imádja a répatortát.
Nekem sokáig nem volt bejáratott receptem, de
ezt a változatot már sokadszorra sütöm, minden alkalommal
feljesztgetem kicsit, és a mostani adag után már
méltónak érzem a megosztásra.
Ezzel ünneplem ma a kis vállalkozásom, a
Magnolia 1. szülinapját is.
Elkészítés:
1. Egy edénybe kimérjük a száraz hozzávalókat: liszt, só,
fűszerek, sütőpor, durvára vágott dió.
2. Egy másikba a a következőket: tojások, cukor, olaj,
tejföl, almapüré ( én az Aldiban vettem)
narancshéj, reszelt répa.
3. A 2 tál tartalmát összeöntjük, és könnyedén összeforgatjuk,
amíg homogén tésztát nem kapunk.
4. Ez a massza egy 18 cm-es tortához,
vagy 12 db muffinhoz elegendő.
5. Papírkapszlis muffin formába kanalazzuk a masszát,
éselőmelegített 180 fokos sütőben 30-35 percig,
tűpróbáig sütjük.
6. Én a tetejére sajtkrémes tejszínhabot szoktam tenni,
amihez a szokott módon, ízlés szerinti mennyiségű
porcukorral felverek egy doboz tejszínt, és amikor
már majdnem kész,
hozzáadok 2-3 evőkanál natúr sajtkrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése