2016. november 22.

Banános- mogyorós zabszelet

A napokban vettem egy zabszeletet a Metro-ban.
Annyira ízlett, hogy utána napokig a netet bújtam,
hogyan lehet házilag is ilyen finomat készíteni. 
Végülis több receptből merítettem ihletet, és 
mellőzve a számomra nagyon bosszantó cup-os recepteket,
ezt a saját verziót sikerült összeraknom. 
Persze nem nehéz a képlet, mert a sok, egészséges 
maghoz, gabonaféléhez már csak egy kis kötőanyagra van
szükség, ami itt most leginkább a banán volt.
Ezer meg ezer ötletem van még a témában, lehet játszani
mazsolával, datolyával, sütőtök pürével, almaszósszal, és
még megannyi mással, figyeljetek, mert hamarosan hozom 
a következőt! ;)
Nekem a reggeli kávé mellé csodálatos napindító
megoldás lett, és nem utolsó sorban egészséges is!

Elkészítés:

1. Minden hozzávalót kávédarálóval daráltam por állagúra.
2. Egy tálba összeöntünk minden száraz alapanyagot.
3. Egy másikban a mézet és a mogyoróvajat  megolvasztjuk
majd belepürésítjük a banánt.
4. Hozzáöntjük a száraz anyagokat, és jól összekeverjük.
Egy sűrű, morzsalékos masszát kell kapnunk. Ha túl hígnak érezzük,
tegyünk még hozzá zabkorpát.
5. Egy 15x 15 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerámia tálba
 simítjuk a masszát, és egy sütilapáttal jól lenyomkodjuk.
6. Éjszakára hűtőbe tesszük ,ez idő alatt jól 
meg fog dermedni, és könnyen 8 szeletre tudjuk vágni.
Érdemes ezután is hűtőben tartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése