2016. december 20.

Házi sós karamell szósz

Ez volt az első dolog, amit felírtam az idei 
gasztroajándék listámra!
Tesóm, Szofika receptjét használtam, és remekül bevált!
Viszont a gasztroajándékos terv csak részben valósult meg.
Ugyanis csak az egyik üveggel fogom elajándékozni, a 
másik stipi-stopi, az enyééééééém ! ;)


Elkésztés:
1. A cukrot egy magas falú, vastag aljú lábosban, közepes
lángon feltesszük olvadni. Nem kell kevergetni, csak 
néha picit megrázogatni.
2. Amikor már szép, borostyánszínű, egynemű a karamell,
akkor félrehúzzuk, és óvatósan felöntjük a tejszínnel.
Ijesztően fog kinézni, bugyog, és a karamell összeáll egy
nagy csomóvá, de nyugalom, ennek kell történnie :)
3. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig melegítjük, amig
minden karamelldarab el nem olvad, és szép, egységes
szószt nem kapunk.
4. Ekkor mehet bele a vaj és a só, és ha ezek elolvadtak, már
készen is vagyunk!
5. Hűlés közben sokat fog sűrűsödni, és ha ez megtörtént,
már tölthetjük is a szépséges karácsonyi üvegekbe! 

3 megjegyzés:

  1. Szia, kicsit régen volt már az utolsó bejegyzés, nem tudom, még olvasod-e a kommenteket... A karamellaszósszal kapcsolatban kérdezném, hogy meddig áll el, illetve ajánlott-e hűtőben tárolni?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sára! Igen, ajánlott hűtőben tárolni, és úgy hetekig fogyasztható!

      Törlés