2012. október 6.

Gesztenyés muffin

Ez a süti abból a tényből indult el hódító útjára,hogy a 
koliban én vagyok a könyvtáros....na ebből hogy hozom ezt
ki,mi????Hát levezetem: a héten leltároztunk a könyvtárban
(hálátlan meló 1500 könyvet egyesével leemelni a polcról,és 
beazonosítani egy 30 oldalas, excel táblával sűrűn telenyomott
listán...),és mindeközben  fedeztem fel, hogy még bele se
lapoztam a legutóbb rendelt, Stahl Judit "Gyors muffinok"
című receptgyűjteményébe!Na, leltárazás elnapolva holnapra,
és gesztenyés muffinrecept gyors lekoppintása a 7végére!
Hát így lett...és bár szokatlan recept, de nagyon finom!


Elkészítés:
1. A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk és félre
tesszük kihűlni.
2. A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk.
3. A kihűlt csokihoz hozzámixeljük a puha vajat, a rumot,
a cukrot, a tojássárgákat, a gesztenyemasszát, és én itt tettem
bele egy pici tejet,amit a recept nem is írt, de anélkül olyan
kemény volt a massza, mint a beton!
4. Most mehet bele a liszt és a sütőpor.
5. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
6. Előmelegített,180 fokos sütőben 14-15 perc kellett nekik.

6 megjegyzés:

  1. De jó, igazi őszi muffin:) Nekem tetszik a recept és tuti ízlene.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Testvéred blogjáról jutottam ide és de jól tettem! :) Már napok óta két dologra vágyom: gesztenyés akármire, és muffinra, ez pedig rögtön 2in1. :) Baromi jól néz ki. Tuti, hogy nagyon hamar ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok Lányok!!!Csak ajánlani tudom,isteni finom!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Ha találok itt gesztenyemasszát, tuti megcsinálom, annyira jóóóó!:)

    VálaszTörlés
  5. Szia ILDo!
    Ezek a receptek mind minimuffin tepsihez vannak méretezve, vagy mehetnek a sima 12-esbe is? Köszi

    VálaszTörlés
  6. Szia Timi!Nekem egy köztes méretű szilikonos sütőm van,ami picit kisebb,mint a normál,de ez az adag sok lett bele,úgyhogy ebből szerintem simán kijön a 12 normál is.

    VálaszTörlés