Levendulás cupcake-et sütni lélekgyógyító erővel bír.
Belengi az egész lakást a csodás levendula illat, nincs az a
bú,bánat,rosszkedv amit ez ne orvosolna. Nekem mondjuk
most éppen nem volt egyik se,de lefekvés előtt azon
kattogott az agyam,hogy milyen színvilágú poháralátétet
tervezzek ma,és akkor beugrott a pasztell lila-sötétbarna
kombó. Na mondom,ha ezek színileg jók együtt, hátha
ízben is passzolni fognak: mondjuk a levendula a csokival.
Hogy passzolnak-e???Szüsző barátnőm New York-i
élménybeszámolója alatt eltüntettük az egész adagot,
szóval szerintem igen:)
Elkészítés:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor és liszt,kakaópor,
és csipet só.
4.Végül a tej,és a 20 percig áztatott levendula
forrázat.
5. 200 fokon sütjük 13-14 percig.
A krém most is a szokott módon készült:
1. Egy tojáfehérjét kikeverünk 150 g porcukorral, 1 ek.
juharsziruppal és egy evőkanál levendulaforrázattal.
(És belecsempésszük az 1 csepp piros és 1 csepp kék
ételfestéket...nem rajongok érte, de itt kell a feeling-hez)
2. 8-9 percig mixeljük gőz fölött,amíg kemény habbá
nem válik.
3. Levéve a tűzről addig keverjük,míg ki nem hűl,ekkor
hozzáadunk 50 g vajat,és azzal is jól kikeverjük.
Gyönyörűek a színek, a frosting, a háttér, a képek!!!Roboghat a Hentes...:DDD
VálaszTörlésSzia, Mennyi cukor kell bele?
VálaszTörlésBassszus,de jó ,hogy szoltál,az kimaradt!!!!!!!!!!
VálaszTörlés140 g !!!!!Javítottam!Köszi!!!
En koszonom!!! :)
VálaszTörlés