2013. október 24.

Almás-pite golyó

Tovább tombol a golyóláz!Én most csak kullogok Szofi után, 
mert ő annyira rajta van a témán, hogy nem lehet vele lépést
tartani! Ezt a receptet is ő avatta fel, azóta már a koleszos 
kolleganőim is ezt görgetik ezerrel, úgyhogy én sem 
maradhattam ki a sorból. :) Aki szereti a karácsonyi ízvilágot
(én imádom a fahéjat meg a szegfűszeget is) annak ez 
telitalálat! 


Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, kicsumázzuk, 
nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 
A citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral fedő 
alatt puhára pároljuk  majd hozzáadjuk a vaníliapasztát. 
2. Ha kihűlt  annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy gyúrható
 masszát kapjunk belőle.
3. Formázzunk diónyi golyókat és fahéjas porcukorban  forgassuk 
meg őket.

1 megjegyzés:

  1. ez nagyon jó ötlet, nagy sikere volt, kösziii!tina

    VálaszTörlés