2014. június 20.

Banános-diós clafoutis

A nyár slágere lett ez a süti! 2 naponta sütnöm kell, és fél 
óránál tovább sosem tart!Lassan tejespite bloggá avanzsálok,
pedig ez csak a töredéke a milliónyi változatnak,ami nap mint
nap készül! Mostmár tesóm és a párja is rákattant a 
"gumiszeletre", úgyhogy növelnem kell a dózist! :)Miután az 
elsőnek kipróbált receptet tökéletesnek találtam, azóta is 
azzal dolgozok, csak variálom benne a gyümölcsöket, 
fűszereket, kakaóport.A mostani nagy kedvencem lett,
a sötét barnacukorral és a dióval igazi füstös-karamellás
ízvilága lett, a banánnal mennyei kombóban!


Elkészítés:
1. A lisztet, cukrot, sót, fahéjat egy tálban összekeverjük.
2. Egy másikban az olvasztott vajat és a tojásokat.
3. Ezt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és kézi habverővel
jól összedolgozzuk.
4. Mehet hozzá a tej, ezzel úgyszintén.
5. Én egy 20x20 cm-es tepsiben sütöttem, amit jól 
kikentem margarinnal.
6.Ebbe öntjük a masszát, majd  beborítjuk a tetejét 
banán karikákkal és a fél diókkal.
7. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése