2014. június 5.

Csokis-cseresznyés clafoutis

Nálunk tombol a clafoutis láz!!!!! A múltkori receptem óta
már ez a 3. adag,amit sütök, volt már epres, 
epres-banános-mandulás, és most, látva azt az
elfogyaszthatatlan mennyiségű cseresznyét, amit Anci 
küldött, azonnal tudtam,hogy lesz cseresznyés is!
A kakaós alapot meg a kíváncsiságom szülte, hogy vajon 
a jól bevált recept működik-e a világbajnok holland
kakaóporral is?Huhhhh, hát nem gondoltam,hogy
ez ennyire működni fog....!!!!
Überbrutál, finom, könnyű nyári süti!!!!! Imádom!


Elkészítés:
1. A lisztet, cukrot, sót, fahéjat,őrölt szegfűszeget,
kakaóport egy tálban összekeverjük.
2. Egy másikban az olvasztott vajat és a tojásokat.
3. Ezt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és kézi habverővel
jól összedolgozzuk.
4. Mehet hozzá a tej, ezzel úgyszintén.
5. Én egy 20x20 cm-es tepsiben sütöttem, amibe 
sütőpapírt tettem.
6.Ebbe öntjük a masszát, majd beleültetjük a fél, magozott
cseresznyéket.
7. 180 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése