Mostanában rákaptam a cake pop készítésre.Már közel
sem látom olyan pancsolós melónak, mint az első pár
alkalom után. Ráadásul ha egy szintén saját kezűleg díszített
üvegbe állítjuk a sütinyalókákat, olyan látványos,
szép kis jelenséggé válnak, hogy ajándéknak is kiváló!
Nálam is az volt most, Szofikámékat
leptem meg vele Valentin-nap alkalmából. :)
Elkészítés:
1. A tejszínt felmelegítjük, és a tűzről levéve hozzáadjuk a
csokikat, vaníliát, fahéjat, szegfűszeget.
2.Botmixer segítségével beleturmixoljuk a banánt.
3.Ezután mehet bele a dió, majd annyi darált keksz, hogy
formázható masszát kapjunk. Érdemes megkóstolni,
hogy mennyire édes, ha kell, még mehet bele
1 ek. cukor.( a banán édességétől függ)
4.Ekkor célszerű egy fél órás hűtés,hogy a keksz magába
szívhassa a nedvességet.
5.Közben olvasszuk meg a csokit, mártsuk meg benne a
pálcikák végét, és szúrjunk minden golyóba egyet.
6. Ezután már csak egyenként meg kell meríteni őket a
fehér csokiban, és pár perc száradás után jöhet is a
hab a tortán: a piros marcipán szív.
7. Hungarocell táblába szúrva lehet őket szártani.
Mesésen néz ki. :) A Vintage Garden fotóit szoktam még ilyen ámulattal nézegetni, mint a Tieid. :)
VálaszTörlésKöszönöm Rita! Ezek a cake pop-ok most nagyon jó modellek voltak, könnyű volt róluk szép képeket csinálni :)
VálaszTörlés