2015. május 29.

Kardamomos-pisztáciás kalanak

Legutóbbi pesti bevásárló körutamon bukkantam rá ezekre 
a vicces szaggatókra a Sütisdobozban.
Nem volt kérdés, hozni kellett őket :)
Aztán napokig gyűjtögettem az inspirációkat a jó
Pinterestről, és szép lassan be kellett látnom, ezekben 
az evőeszközökben rengeteg a lehetőség! Adhatjuk őket
pohárkrémek mellé, ahol a végén a kanál is elfogyasztható,
sós változatban valóságos parti falatkák készíthetők
belőlük, édes verzióban pedig meg lehet pakolni a kanalakat
valami finom töltelékkel. Én most ezt a változatot próbáltam 
ki, és imádom őket! A reggeli kávé mellé, természetesen,
 de ennyire stylish megoldásom még sose volt erre a témára :)

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel vagy kézzel
összedolgozzuk.
2.Legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
3.Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, 
szaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rendezzük a kekszeket.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt
 megsütjük.
5.Ha kihűltek az olvasztott csokival és az aprított 
pisztáciával díszítjük.
6. Jól záródó fém dobozban hetekig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése