2014. március 28.

Linzer húsvét

Szerintem a linzer a legjobb cookie a világon!
Egyszerű, isteni finom, bármivel variálható, bármilyen
alkalomra aktualizálható. Én most a húsvéti témakörre
húzódtam rá, és az egész projectet ez a nagyon egyszerű,
minimál dizájn ihlette, hogy csak pici selyemmasnikkal 
díszítem a kekszeket. Így nem csak nasi, de ünnepváró
dekoráció is. Vidám kis kaland volt, szép délutánt
köszönhetek ezeknek a kis jószágoknak :)

Elkészítés:
1. A lisztet,a porcukrot és a margarint összemorzsoljuk,
majd a tojással és a citromhéjjal jól összegyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. 7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és 
előkapjuk a baris, nyuszis, tojásos szaggatókat.
4. Nemrég azt olvastam,hogy a kiszaggatott formák akkor
lesznek szép, éles, formatartóak, ha még kiszaggatva is
visszatesszük egy 15 percre a hűtőbe.Ez kicsit lassítja
a sütési folyamatot, de szerintem megéri, nincs több
felismerhetetlenségig terült amorf keksz!
5. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
6. A masnikat olvasztott fehér csokival ragasztottam rájuk,
és nem, természetesen azokat nem fogjuk megenni :)

6 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon édesek! Azt megkérdezhetem, ilyen szaggatókat hol lehet kapni? Előre is köszi! Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Köszi csajok!!!!A szaggatók eredetére nem nagyon emlékszem sajna, talán valami sütős magazinhoz voltak ajándékba csomagolva!

    VálaszTörlés
  3. Hát ezek nagyon édesek! :) Nekem is van ilyen kiszúróm, szerintem a Tesco-ban vettem pár száz forintért :) Remélem, Zsófi látja ;-)

    VálaszTörlés