Mióta tökélyre fejlesztettem a linzer receptemet, azóta
nagyon gyakran sütök kekszet.Az alap ugyanaz,csak az
ízesítés változik.A levendula és a rózsa után a harmadik
kedvencem, a fahéj is sorra került. Most pár napig megint
el vagyok látva a reggeli kávé mellé kísérővel. :)
Elkészítés:
1. A lisztet,a porcukrot,fahéjat
a margarinnal jól összegyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. 7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és
tetszőleges formára szaggatjuk.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket,
és az az ideális, ha még ekkor is vissza tudjuk tenni
őket 15-20 percre a hűtőbe( jobban megtartják
a formájukat, ha hidegen mennek a sütőbe)
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 percig
sütjük őket.
6. Olvasztott csokival megkenjük a cupcake-ek
felső részét, megszórjuk cukor gyönggyel és a
tetejükre egy szem aszalt áfonyát ültetünk.
Szuper jól néz ki!!! Ilyen kiszúróformát hol lehet kapni?
VálaszTörlésHúúúú, na erre a kérdésre lehet hogy nem tudok válaszolni:(((Ezer éve vettem,de most használtam először.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia! Ehhez a verzióhoz nem kell tojássárgája?
VálaszTörlésRéka! Tojássárga nélkül is tökéletesen működik, én legtöbbször így sütöm a linzert.De ha teszel bele egyet, az sem fog megártani neki!
VálaszTörlés