2014. szeptember 10.

Fahéjas cupcake keksz

Mióta tökélyre fejlesztettem a linzer receptemet, azóta 
nagyon gyakran sütök kekszet.Az alap ugyanaz,csak az
ízesítés változik.A levendula és a rózsa után a harmadik
kedvencem, a fahéj is sorra került. Most pár napig megint 
el vagyok látva a reggeli kávé mellé kísérővel. :)


Elkészítés:
1. A lisztet,a porcukrot,fahéjat
 a margarinnal  jól összegyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. 7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és 
tetszőleges formára szaggatjuk.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket,
 és az az ideális, ha még ekkor is vissza tudjuk tenni 
őket 15-20 percre a hűtőbe( jobban megtartják 
a formájukat, ha hidegen mennek a sütőbe)
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 percig 
sütjük őket.
6. Olvasztott csokival megkenjük a cupcake-ek 
felső részét, megszórjuk cukor gyönggyel és a
 tetejükre egy szem aszalt áfonyát ültetünk.

5 megjegyzés:

  1. Szuper jól néz ki!!! Ilyen kiszúróformát hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
  2. Húúúú, na erre a kérdésre lehet hogy nem tudok válaszolni:(((Ezer éve vettem,de most használtam először.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Ehhez a verzióhoz nem kell tojássárgája?

    VálaszTörlés
  5. Réka! Tojássárga nélkül is tökéletesen működik, én legtöbbször így sütöm a linzert.De ha teszel bele egyet, az sem fog megártani neki!

    VálaszTörlés