Karácsonykor találtam ki ezt a "gyümölcskenyér keksz"
kategóiát, amikor már össze volt aprítva fél tonna
kandírozott gyümölcs, dió, mandula, és rádöbbentem, hogy
én annyira nem is szeretem a gyümölcskenyeret.Na bumm!!!
A finomságok nem veszhtenek, belesütöttem hát őket egy
jóóóó kardamomos linzerbe, és a karácsonyi kollekció
egyik legkapósabb sütije lett. Most eszembe jutott a nagy
trükk, és gondoltam, csinálok egy tavaszi, frissítő verziót!
Azt kell mondjam, ez is ütős!!!!
Elkészítés:
1. Minden összetevőt egy tálba teszünk, és kézzel jól
összegyúrjuk.
2. 2 db rudat formázunk a tésztából, olyan 50 Ft-os átmérőjűeket.
3.Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük őket, hogy megkeményedjenek.
4. Éles késsel 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk a
rudakat, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.
5. Előmelegített 180 fokos sütőben 13-14 percig sütjük.
6.Jól záródó fém dobozban sokáig eláll.
Finomsagok :)
VálaszTörlésjaj de jó,fincsi lehet meg csinálom holnap üdv
VálaszTörlésBizony,hogy fincsi! :) Sok sikert hozzá, és persze jó étvágyat!
Törlés