2016. március 25.

Húsvéti fahéjas keksz

 Szomorúan kellett szembesülnöm a ténnyel, hogy az idei
húsvéti sütés nem lesz egyszerű menet. A család 80 %-a
diétázik, fogyózik, kerüli a cukrot...hát így aztán
kihívás bármiféle édességet készíteni! :(
 Maradt hát az örök favorit linzer keksz, 
mert ebből 1-1 darabot mindenki megenged magának,
ez nem minősül főben járó bűnnek.
Így aztán előkaptam egy tojás alakú szaggatót és 
némi cukormáz meg fondant közreműködésével
tavaszt varázsoltam :)


Elkészítés:
1. A cukrot, lisztet,sütőport,fél teáskanál fahéjat,
 elmorzsoljuk a hideg vajjal, 
majd  pár csepp hideg vízzel tésztává gyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
3. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tojás alakúra szaggatjuk.
4. 180 fokon 8-9 percig sütjük őket.
5. Ha kihűltek,cukormázzal és fehér fondanttal
díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése