Mostanában ritkán posztolok. Ennek csak részben az időhiány
az oka, sokkal inkább az a tény, hogy nem botlok olyan jó
receptekbe, amiket érdemesnek éreznék megosztani.
Ez biztos abból is fakad, hogy én is mást érzek jónak, finomnak,
izgalmasnak, mint 2 évvel ezelőtt. Egyre kevésbbé hoznak lázba
a nagyon édes, nagyon vajas, nagyon krémes édességek,
viszont egy egyszerű, egészséges, könnyű desszert annál inkább.
Így nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a kekszre
Rozé Kacsánál, mert azonnal tudtam, hogy ezt a kekszet
nekem találták ki! Olyan csodás napindító finomság, amit
abba se lehet hagyni egész nap! Már túl vagyok a 2. adagon is,
és teljesen beleszerettem ebbe a kicsit grillázsos, karamellás,
roppanós csodába :)
Elkészítés:
1. Egy edénybe összekészítjük a száraz anyagokat.
2. Egy másikban összeolvasztjuk a vajat+mézet+cukrot, végül
hozzáöntjük a meleg vízben feloldott szódaikarbónát.
3. Összekeverjük a 2 edény tartalmát.
4. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi halmokat teszünk,
és egy vizes kanállal ellapítjuk őket.
5. 160 fokos légkeveréses sütőben 7-9 perc alatt
aranybarnára sütjük.Én a sütés vége előtt 1-2 perccel
egy fém befőttesüveg fedővel ellapítottam a kekszeket,
de ez a lépés nyugodtan kihagyható.
6. Néhány percnyi hűlés után rácsra tesszük őket,és
ott teljesen kihűtjük.
Jól záródó fém dobozban sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése