2013. július 28.

Paradicsomos-bazsalikomos keksz

Bizony keksz, bármennyire is tűnnek úgy ezek a kis szépségek,
mintha mini pizzácskák lennének:) Kicsit mondjuk az ízük is 
arra hasonlít, de annál sokkal gyorsabb és egyszerűbb az
elkészítésük!És jó példa arra,hogy legyünk bátrak, a kekszekbe 
nemcsak bele lehet cuccokat pakolni, hanem a tetejükre is,
egész nyugodtan!Viszont egy baj azért van vele: érdemes rögtön
dupla adagot sütni, mert szempillantás alatt elfogy :)

Elkészítés:
1.Gyúrjunk össze minden hozzávalót a sajt és a paradicsom
kivételével.Ha nagyon ragad,mehet bele még egy 
pici liszt, nyugodtan.
2. Diónyi gombócokat formáljunk,amiket ellapítva tegyünk
sütőpapírra.Nekem 13 db lett ebből az adagból.
3. Tetejükre vékony paradicsom szeleteket és reszelt
sajtot szórjunk.
4. 180 fokon 12 percig süssük őket.

2013. július 18.

Citromos cupcake

Kicsit inaktív vagyok mostanság,tudom, bocsi érte...de
 ez a lakásfelújítás az istennek se akar véget érni, és amíg 
úszok a szoba körüli teendőkben, addig nem tudom magam
órákra bevenni a konyhába, nyugodt lélekkel.
Ma kivételt tettem, mert már a cupcake is nagyon hiányzott
meg a sütés is, így engedélyeztem magamnak egy laza
gasztrodélutánt:) Ez sült ki belőle, szó szerint, és annyira
istenien üdítő a rengeteg friss citrom miatt, amit sikerült
belerakni, hogy rohamtempóban fogy, pedig  egyelőre
csak én eszem :)


Elkészítés:
A szokásos eljárás:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás,a vanília, citromhéj és lé.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt
és a csipet só.
4.Végül a tej,és jó habosra keverjük.
5.Ha kész,lazán beleforgatjuk a kandírozott
citromhéj kockákat.
6. Muffin kapszlikba adagoljuk,és
 200 fokon sütjük a miniket 12 percig.


Egyszerűen csak mindent jó habosra keverünk, aztán jöhet 
a jóbarátunk: a habzsák.


2013. július 5.

Diós-fahéjas cupcake

Jeles eseményt ünnepelt a családunk a héten, Anci és 
Apus immáron 37. éve élnek együtt boldogságban!
Szerencsés ember vagyok, hogy egy ilyen családban 
nőhettem fel!!! Az alkalomra természetesen sütöttem
nekik, méghozzá egy adag illatos, fahéjas, nagyon
szívecskés tündérsütit! Még legalább annyi évet kívánok
nekik együtt, mint ahány szem csokigyöngy van a sütiken:)


Elkészítés:
A szokásos eljárás:
1. A cukrot a vajjal kikeverem kézimixerrel.
2. Mehet hozzá a tojás és a vanília.
3. Ezután minden por állagú: sütőpor,liszt,
dió és a csipet só.
4.Végül a tej,és jó habosra keverjük.
5. Muffin kapszlikba adagoljuk,és
 200 fokon sütjük a miniket 12 percig.
A krém az én jól bevált 7 perces frostingom, ami így készül:
 2 tojásfehérjét, 120 g porcukrot és egy evőkanál juharszirupot
vagy mézet összekeverünk és gőz fölött mixeljük 7 percig.
Ha kihűlt, adunk hozzá 1 teáskanál fahéjat, és habzsákból 
a sütik tetejére nyomjuk!Tökéletes és gyönyörű:)