2015. március 28.

Cappuccino cake pop

Előkerültek a nyuszik és a tojások a dekoros dobozból, 
mese nincs, Húsvét a láthatáron! Komplett asztali
dísszé lehet komponálni ezeket a popokat néhány barkaág
és a tojások segítségével. Mondjuk tiszavirág életű lesz
a kompozíció, az egyszer tuti, mert a nyalókák rekord 
sebességgel fognak eltűnni az üvegből! ;)
Kellemes húsvéti készülődést kívánok Mindenkinek!



Elkészítés:
1. A tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot
 és a fehér csokit.Ha felolvadt, hozzáöntjük a kávét és a vanília aromát. 
2. Belekeverjük a darált kekszet, majd ha egynemű, 
gyúrható masszát kaptunk, 15-20 percre betesszük a hűtőbe.
3.Eközben megolvasztjuk az étcsokit.
4. A kihűlt masszából kiskanál segítségével diónyi golyókat formázunk.
5.Mindegyikbe beleszúrunk egy csokiba mártott nyalókapálcát.
Ezután ismét 10-15 perc hűtés következik.
6. Ezután már csak egyesével megmártjuk a sütinyalókákat 
az olvasztott csokiban és hungarocell táblába szúrjuk őket száradni.
7. Ha a csoki megkötött, az olvasztott 2-3 kocka 
fehér csokival csigavonalakat rajzolunk rájuk. 

tipp: még nedves állapotban cukorgyöngyökkel is díszíthetjük őket.

2015. március 22.

Rózsavizes rizspuding

Egyszer volt, hol nem volt, még valaha a blog előtti időkben
 csináltam egy rózsás tejberizst.Izgalmas dolog
volt, azóta is sokszor eszembe jut.
Most továbbgondoltam, kicsit lazítva van teszínhabbal,
és a zöldségesnél megakadt a szemem a gránátalmán,
amiről eleinte csak a színe miatt gondoltam, hogy 
illeni fog hozzá, de aztán meglepett, hogy milyen
harmonikus ízhatást hoztak létre ők együtt. 
Nem is fogok újabb éveket várni, hogy ismét megcsináljam ;)




Elkészítés:
1. A rizst a tejjel és a vízzel kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
2. A tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a rózsavizet.
3. Amíg hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan
beleforgatjuk a kihűlt tejberizsbe.
4. Poharakba adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk a 
gránátalma magjaival. Hűtve az igazi!

2015. március 14.

Sajtos-magos keksz

Van nekünk a tesókámmal egy I ♥ cookies  nevezetű csoportunk
a Facbookon.Lehet csatlakozni, bátran! :)
(Ez volt a reklám helye...)
Ott bukkant fel tegnap ez a recept A konyha világa blogról.
Ezer éve nem sütöttem sós kekszet, úgyhogy amint
hazaértem a lélekemelő kollégiumi értekezletről,
azonnal nekifogtam, hogy ezzel vigasztaljam magam
az ott elhangzott rettenetes hírekért....
A mennyiséget feleztem ( legközelebb nem fogom!), és a
sajtot is kicseréltem arra, amit éppen a hűtőben találtam,
 de ezt szerintem Ti is tegyétek meg nyugodtan, mert
valószínűleg bármilyen sajttal működik a történet.
Nagyon fincsi!!!!!Úgy kellett eldugnom pár darabot
az esti tévézés közben, hogy reggel le tudjam fotózni :)

Elkészítés:
1. A lisztet, sót, cukrot, sütőport,reszelt sajtot, magokat
összekeverjük.
2. Ráreszeljük a hideg margarint, és a hideg vizet apránként 
hozzáadva összegyúrjuk.
3. Hűtőben pihentetjük 1 órát.
4. Liszteszett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges
formára szaggatjuk, vagy egyszerűen derelye vágóval
négyzetekre vágjuk.Nekem csak egy sima pizzávágó
volt kéznél, azzal vágtam fel olyan 4 x 4 cm-es 
négyzetekre, egy gáztepsi pont megtelt velük.
5. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 200 fokra előmelegített
sütőben 10-12 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

2015. március 7.

Earl Grey keksz

Azt hiszem bátran nevezhetem magam keksz-fanatikusnak.
A konyhapultomon van egy nagy, fém, kekszes doboz, az mindig
rejt 1-2 jóféle házi kekszet, A linzertésztának ezer arca van, és egy
egészen pici kiegészítő teljesen megváltoztatja a karakterét, holott
 az összes többi alapanyag változatlan benne. Erre remek példa ez a 
teás keksz, amibe midössze 3 g teafű kerül, mégis valósággal
robban az Earl Grey íz a szánkban, amint beleharapunk! 
Nagyon-nagyon különleges, ízes keksz, ami egy teás dobozba
rendezve bármilyen alkalomra remek ajándék is.




Elkészítés:
1. A cukrot a 2 filternyi teával megdaráljuk.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk.
3. 1 óra pihenés a hűtőben!
4.Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges
formájúra szaggatjuk.(ehhez a teafilter formához kartonból
vágjunk ki egy 4cm x 6 cm-es téglalapot, és azt vágjuk 
körbe késsel.)
5.Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és újabb
10-15 percig pihentetjük a hűtőben.
6.180 fokos előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
Jól záródó fém dobozban hetekig eláll!

2015. március 3.

Narancsos brownie

Kedvenc brownie receptemet ezúttal naranccsal párosítottam.
Ha van egy jó alapunk,akkor könnyű új és új ízeket 
létrehozni, nekem ez a jó öreg Hummingbird Bakery-s
recept már évek óta működik. Kedvenc kombóm a 
málnás-rózsás változat volt, de ez a 
narancsos verzió is nagyon ütős párosítás! 




Elkészítés:
1. A csokiból 15 g-ot félreteszünk  a díszítéshez, 
a maradékot a vajjal mikróban vagy
 gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük.
2. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral.
3. Beletesszük a narancshéjat, narancslevet, kakaóport,
 és a kihűlt csokis-vajas masszát, és összekeverjük.
4. Mehet hozzá a liszt.
5. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük, 
és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
6.Ha kihűlt, a maradék csokit megolvasztjuk,
 a süti szélére csorgatjuk, és beleszórjuk a kandírozott narancshájat.