2015. május 29.

Kardamomos-pisztáciás kalanak

Legutóbbi pesti bevásárló körutamon bukkantam rá ezekre 
a vicces szaggatókra a Sütisdobozban.
Nem volt kérdés, hozni kellett őket :)
Aztán napokig gyűjtögettem az inspirációkat a jó
Pinterestről, és szép lassan be kellett látnom, ezekben 
az evőeszközökben rengeteg a lehetőség! Adhatjuk őket
pohárkrémek mellé, ahol a végén a kanál is elfogyasztható,
sós változatban valóságos parti falatkák készíthetők
belőlük, édes verzióban pedig meg lehet pakolni a kanalakat
valami finom töltelékkel. Én most ezt a változatot próbáltam 
ki, és imádom őket! A reggeli kávé mellé, természetesen,
 de ennyire stylish megoldásom még sose volt erre a témára :)

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel vagy kézzel
összedolgozzuk.
2.Legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
3.Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, 
szaggatjuk, és sütőpapíros tepsire rendezzük a kekszeket.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt
 megsütjük.
5.Ha kihűltek az olvasztott csokival és az aprított 
pisztáciával díszítjük.
6. Jól záródó fém dobozban hetekig eláll.

2015. május 11.

Banános pufipalacsinta

Nem vagyok egy nagy palacsinta rajongó, de a pufi
palacsinta, na az jöhet! Volt már egy bevált receptem rá,
az reszelt almával készült, ezt vettem alapul most is,
csak az alma helyett banánt pürésítettem bele. ( próbáljátok ki 
2 db reszelt almával is!)
Nálunk vasárnapi reggeliként  funkcionált, de desszertként is
megállja a helyét. Egyszerűen finom!


Elkészítés:
1. A banánt pépesítjük turmixgépben, vagy villával.
2.Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, 
elkeverjük.
3. Mehet bele a tojás és a tej.Ezzel is összedolgozzuk.
4. Serpenyőbe pici olajat öntünk, és 2 evőkanálnyi masszát
kanalazunk bele, aminek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
5. Banán karikákkal és juharsziruppal tálaljuk.