Idén nagyon megcsúsztam a karácsonyi sütéssel. Tavaly ilyenkor
már vagy 4 féle aprósüti várta bedobozolva az Ünnepet.
Idén a
Magnolia körüli teendőim annyira lefoglaltak, hogy
szégyenszemre 17-én tudtam megsütni az első adag
karácsonyi finomságot. Úgy döntöttem, hogy idén az
egyszerű, letisztult stílust fogom követni a sütik terén is,
a fánk is skandináv stílusú lesz fehérrel, szürkével,
natúr fával. Az én világom...:)
Ez a süti is végtelenül egyszerű, de szerintem csodásan elegáns,
és mennyei íze van. Tulajdonképpen egy rögtön puha mézest
készítettem, több receptet összegyúrva. A borításhoz lehet
igazi marcipánt is használni, én hófehéret szerettem volna,
ezért választottam a fondantot, ami legtöbbször gyárilag
marcipán ízesítésű. Nem bántam meg, hogy ezzel
kezdtem meg az idei karácsonyi szezont, a mennyei
fahéj és kardamom illatól pillanatok alatt ünnepi
hangulatba kerültem :)
Elkészítés:
1. Begyúrjuk a mézeskalács tésztát: a margarint a mézzel mikróban
összeolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni.
2. A cukrot a tojásokkal, citromlével, narancshéjjal, szódabikarbónával,
fűszerekkel kikeverjük. ( én tettem bele egy extra csipet kardamomot,
mert imádom! )
3.Hozzáadjuk a lisztet, és a mézes keveréket, és összegyúrjuk a tésztát.
Lágy massza lesz, ilyennek kell lennie!
4. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük.
5. Másnap lisztezett deszkán 3mm vékonyra nyújtjuk, és csillag
alakúra szaggatjuk.
6. Előmelegített 180 fokos sütőben 9-10 percig sütjük.
7.Amíg hűlnek, sütőpapíron 1-2 mm vékonyra nyújtjuk
a fehér fondantot, és ugyanazzal a szaggatóval ebből is
csillagokat szaggatunk.
8. Ha a kekszek kihűltek egy csepp méz segítségével rájuk
ragasztjuk a fondant csillagokat, és egy ezüst
cukorgyönggyel díszítjük a közepüket.