2016. november 26.

Narancsos-csokis zabgolyó

Azt, hogy rá fogok kattanni a zabsütik témára, teljesen
komolyan gondoltam ám! :)
Máris hoztam egy újabb receptet, ezúttal golyó formát öltött
a massza, természetesen ezt is lehet a zabszelet technikájával
készíteni, én nagyon szeretem a golyós megoldást is!
A legtöbb receptben, amit találtam, egy kis protein port is
írtak, hogy még táplálóbb legyen a finomság, most én is
tettem bele egy keveset, de enélkül is remekül működik!

Elkészítés:

1. A zabpelyhet kávédarálóval daráltam por állagúra.
2. Egy tálba összeöntünk minden száraz alapanyagot.
3. Egy másikban a mézet és a mogyoróvajat  megolvasztjuk
a mikróban néhány másodperc alatt,
majd hozzáadjuk a jól megmosott narancs reszelt héját
és levét,a vanília aromát és a sűrített tejet.
4. Hozzáöntjük a száraz anyagokat, és jól összekeverjük.
5. A csokit ( én narancsos étcsokit használtam) durvára
vágjuk, és azt is hozzákeverjük.
Egy sűrű, morzsalékos masszát kell kapnunk. 
6. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából,
amiket 1 éjszakát a hűtőben pihentetünk.
Utána is célszerű ott tárolni.

2016. november 25.

Szülinapi desszertasztalom

Picit megkésve, de most jutottam oda, hogy 
megmutassam milyen volt idén a már tradícionális
szülinapi desszertasztalom.
Nagyon- nagyon szerettem az idei fekete-fehér madárkás
arculatot, bár minden évben az éppen aktiális a kedvencem:)
A "sütimenüt" idén is a család nőtagjai közösen állították össze,
a torta Szofikám konyhájában sült ki, és a top kedvencemet
választotta idénre: málnás cheesecake brownie.
A sós felelős most is Anci volt, csodás sajtpuffancsokat
készített. Én pedig a spéci narancsos tiramisummal , 
almás- kardamomos cake pop-okkal , és a család nagy
kedvencével, a sajtos- magos keksszel rukkoltam elő.

2016. november 22.

Banános- mogyorós zabszelet

A napokban vettem egy zabszeletet a Metro-ban.
Annyira ízlett, hogy utána napokig a netet bújtam,
hogyan lehet házilag is ilyen finomat készíteni. 
Végülis több receptből merítettem ihletet, és 
mellőzve a számomra nagyon bosszantó cup-os recepteket,
ezt a saját verziót sikerült összeraknom. 
Persze nem nehéz a képlet, mert a sok, egészséges 
maghoz, gabonaféléhez már csak egy kis kötőanyagra van
szükség, ami itt most leginkább a banán volt.
Ezer meg ezer ötletem van még a témában, lehet játszani
mazsolával, datolyával, sütőtök pürével, almaszósszal, és
még megannyi mással, figyeljetek, mert hamarosan hozom 
a következőt! ;)
Nekem a reggeli kávé mellé csodálatos napindító
megoldás lett, és nem utolsó sorban egészséges is!

Elkészítés:

1. Minden hozzávalót kávédarálóval daráltam por állagúra.
2. Egy tálba összeöntünk minden száraz alapanyagot.
3. Egy másikban a mézet és a mogyoróvajat  megolvasztjuk
majd belepürésítjük a banánt.
4. Hozzáöntjük a száraz anyagokat, és jól összekeverjük.
Egy sűrű, morzsalékos masszát kell kapnunk. Ha túl hígnak érezzük,
tegyünk még hozzá zabkorpát.
5. Egy 15x 15 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerámia tálba
 simítjuk a masszát, és egy sütilapáttal jól lenyomkodjuk.
6. Éjszakára hűtőbe tesszük ,ez idő alatt jól 
meg fog dermedni, és könnyen 8 szeletre tudjuk vágni.
Érdemes ezután is hűtőben tartani.