2014. május 25.

Citromos-mogyorós keksz

Azzal a határozott szándékkal sütöttem most ezt a kekszet,
hogy a reggeli kávém elé,mellé eszegetem majd meg, mert
nagyon nem egészséges dolog éhgyomorra kávét inni...
Igyekszem majd egyszerre csak egyet enni minden reggel :)


Elkészítés:
1. A lisztet,a porcukrot és a margarint összemorzsoljuk,
majd a tojással,a citromhéjjal,a citromlével,
és a durvára vágott mogyoróval jól összegyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
3. 7-8 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és 
tetszőleges formára szaggatjuk.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket,
 és előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.

2014. május 15.

Málnás- csokis clafoutis

Hát ez a történet úgy kezdődött,hogy az én drága
hugicám kitalálta, hogy legyen egy olyan játék,aminek ez 
a két tétel a főhőse:

"1 ötlet, 6 recept" névre keresztelte a projectet, és pedig
azért, mert 5 gasztroblogger társat is beszervezett maga mellé
a közös sütésbe.Én lettem az egyik...hát így kezdődött.

Én, csak hogy hű legyek magamhoz, természetesen az 
utolsó pillanatig húztam az időt, naná,hogy én lesz a 6
versenyző közül,aki utoljára rukkol elő...tipikus :)

Na, de végülis előrukkolok,és ez a lényeg, nem igaz?
A döntés,hogy mit süssek, amiben a csoki és a málna szerepel,
nem volt könnyű!Első körben a top kedvenc málnahabos
cheesecake brownie-m jutott eszembe, másodiknak egy 
csokis-málnás cupcake, de végül mindent leszavaztam,
hogy végre A-nak is legyen egy jó napja,aki a könnyű,
nem túl édes sütiket szereti csak!Ám legyen!
Tejespitét imádjuk, ezer éve tervezem ,hogy kipróbálom
valami gyümölccsel is.A receptet ITT találtam, 
de én picivel több tejet tettem bele.Amúgy hibátlan!
Szofikám, megeszek egy szeletet belőle a Te 
egészségedre is, OK? :)

Elkészítés:
1. A lisztet, cukrot, sót, fahéjat egy tálban összekeverjük.
2. Egy másikban az olvasztott vajat és a tojásokat.
3. Ezt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és kézi habverővel
jól összedolgozzuk.
4. Mehet hozzá a tej, ezzel úgyszintén.
5. Én egy 20 cm-es teflon edényben sütöttem, amit jó
alaposan kikentem margarinnal.
6.Ebbe öntjük a masszát, majd beleültetjük a málna
szemeket,és megszórjuk a csokival.
7. 180 fokon 30 percig sütjük,A közepe még rezegni fog,
de az a jó, akkor már ki kell venni!


2014. május 2.

Csokis-epres muffin

Szofikám tegnap rukkolt elő ezzel a muffin-nal, és annyira de
annyira csábítóan nézett ki,hogy alig vártam a reggelt,hogy
kinyisson a zöldséges, és vegyek hozzá pár szem epret!
Az ilyen rusztikus motyókat célszerű hőlégkeveréssel sütni,
én legalábbis azt tapasztalom,hogy jobban feljönnek, jobban
megrepedeznek, levegősebb lesz a tészta.
A recepten meg annyit változtattam,hogy én ettől az angolszász
csészézéstől a falnak megyek, úgyhogy grammosítottam a 
tételeket, nekem így könnyebb!
Kipróbálásra ajánlott történet ez, nem lehet vele 
kudarcot vallani, a csoki és az eper tuti befutó!!!



Elkészítés:
1. Minden száraz anyagot egy tálba teszek, és jól összekeverem.
2. Egy másik edénybe a nedveseket: tojást, olajat, joghurtot.
3. Hozzáöntöm a száraz keveréket, illetve mehet bele a csokicsepp
és az apróra felkockázott eper.
4. Lazán összeforgatom a nedves keverékkel.
5. Muffin kapszlikba adagolom, és előre melegített 200 fokos
sütőbe tolom őket, úgy 20 percre.