A csokis cupcake egy örök szerelem. Ezerféle ízzel,
gyümölccsel, kiegészítővel lehet párosítani, és mindig más.
Vannak azonban különösen jó barátai, és szerintem a banán
pont ilyen. A csoki-banán kombo mindig biztos befutó!
Pihe-puha csokis tészta, közepén a meglepetés banán
falatkával, és mindez megkoronázva egy kissé
karamellizált marshmallow habbal...szerintem
nem kell tovább ragoznom!Ez ISTENI!
Elkészítés:
1. A margarint a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, ezzel is elkeverjük
3. Ezután beleteszünk minden száraz anyagot: lisztet, kakaóport, sót,
fahéjat, sütőport, és ezzel is elkeverjük.Ekkor egy nagyon sűrű
masszát kell kapnunk, amihez 2-3 kisebb
adagban adjuk hozzá a tejet.
4. Ha mind benne van, 2-3 percig magas fordulaton
habosra keverjük a tésztát.
5. A mini muffin sütő mélyedéseibe papírkapszlikat teszünk,
és 1/3-ig töltjük a csokis tésztával.
6. Ekkor egy vékony szelet banánt helyezünk minden kapszliba,
és betakarjuk egy újabb adag tésztával.
Az a jó, ha kb. a kapszli 2/3-áig ér a tészta, mert sülés közben
sokat fog emelkedni.
7.Előmelegített sütőben 180 fokon 12-13 perc alatt megsütjük.
Elkészítés:
A hozzávalókat a fahéj kivételével egy lábasba tesszük.
Gőzfürdő fölött 7-8 percig keverjük robotgéppel,
amíg szép kemény, sűrű habot nem kapunk.
A tűzről levéve újabb 2-3 percig keverjük,
majd hozzáadjuk a fahéjat, és ezzel is jól összedolgozzuk.
Habzsákba töltve a cupcake-ek tetejére nyomjuk.
Végül konyhai fáklya segítségével kicsit megpirítjuk a tetejüket.