2013. március 24.

Csokis-mandulás keksz

Ez a keksz számomra mindig is egy rejtély volt...hogy a 
fenébe lesz olyan márványos??????Hát most Szofi
leleplezte ezt a nagy titkot!és az benne a durva, hogy olyan 
primitíve egyszerű a megoldás,amire még véletlenül sem 
gondoltam álmatlan éjszakáimon, amikor próbáltam a 
kérdést megfejteni!!!:)Az meg már igazán csak ráadás,
hogy még isteni finom is a keksz! De mivel mindenek
előtt szép,én ajándékba vittem egy 
csodaszép madárkás dobozban!
Elkészítés:
1. Szitáljuk az összes száraz alapanyagot egy tálba: lisztet,
 cukrot,kakaóport, sütőport.
2. Morzsoljuk bele a vajat,majd öntsük hozzá a külön
 felvert tojást a likőrrel együtt.
3. Gyúrjuk össze a masszát,és ne ijedjünk meg,
mert elég lágy lesz!
4. Fél óra hűtőben pihentetés után, formáljunk belőle 
kis golyókat, hempergessük meg őket porcukorban, és 
helyezzük sütőpapíros tepsibe.Ne túl közel,mert terülnek!
5. 180 fokon 8 perc kell neki,még akkor is ha kivéve 
nyersnek tűnik!Mire kihűl, pont jó lesz!

1 megjegyzés: