Bálint barátomhoz sose megyek süti nélkül látogatóba, mert
imádja a kreálmányaimat, és mindig felvidulok attól, hogy
valaki ennyire tud lelkesedni egy falatka édességért.:)
Az első átütő sikert a rózsás gombokkal arattam, így
megmaradt a virágos vonal, és egy gyors kekszet dobtam össze,
ezúttal levendulával,és mivel mostanság masszívan lázadok minden
mű és szintetikus dolog ellen, az aromák is átmenetileg
száműzve vannak a konyhából, csakis az igazi, eredeti
levendula jöhetett szóba! Érdekes, izgalmas dolog sült
ki belőle, a siker most sem maradt el :)
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
2.Hozzáadjuk a tojást, és a vaníliát.
3.Mehet bele a liszt meg a levendula,
és ezt már bátran lehet kézzel gyúrni.
4.Ha összeállt, hengert formázunk belőle, amit
celofánba csavarva fél órára a hűtőbe teszünk.
5. Onnan kivéve éles késsel centi vastag szeleteket
vágunk belőle.
6.A szeleteket sütőpapíros tepsire rakjuk, meghintjük
kevés kristálycukorral és 180 fokon 10 percig sütjük.
Még mindig nem gyűjtöttem bátorságot, h levendulás sütit süssek...
VálaszTörlésÉn elkészítettem és csodás lett, a keresztségben a Levendulás tallér nevet kapta így családon belül.
VálaszTörlésNem kell félni tőle, ugye hogy isteni,Szonja?:)
VálaszTörlésÓóó, a levendula bármiben nagyon jóó :-)
VálaszTörlésEddigi kreálmányok: levendulás kex, levendula fagyi, levendulás csokitorta, levendula szirup (ez mehet kávéba, szörpbe, fagyira... vagy bárhová ahová csak tetszik...)