A terv a következő: a Karácsonyra szánt aprósütikből
tesztsütést tartok a következő 2 hétben, és ami átmegy
a rostán, az készülhet az Ünnepre is! Ennek van praktikus oka,
hogy az esetleges felmerülő problémákat elkerülve, másodszorra
már minden tökéletes legyen, és van érzelmi oka is, miszerint ezzel
az ördögi tervvel hetekkel meg tudom hosszabbítani a
karácsonyi sütést, ami az év legszebb időszaka :)
Első tesztalanyom a mini Isler volt, amit sose készítettem még,
mondjuk nagyot se:) A receptet a "Bibliában" találtam
(lásd Nők Lapja konyha desszert), és hűen követtem a benne
leírtakat, egészen addig a pontig, amíg el nem hangzott,
hogy meggylekvárral ragasszuk össze a korongokat.
Egyrészt mert nem is volt itthon, másrészt meg mert Ancikám
pikáns citromos-füge lekvárját szerettem volna kiprobálni
benne!Telitalálat!!!!!!!!!Egyszerűen imáááááááádom!!!!!
Ő már biztos résztvevője a karácsonyi listámnak!
Elkészítés:
1. A cukrot, lisztet, darált diót, fahéjat elmorzsoljuk a hideg
margarinnal, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk.
2. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
3. Én olyan 4-5 mm vékonyra nyújtottam, és egy 4 cm
átmérőjű szaggatóval szaggattam ki, ebből, olyan 70 db lett.
4. 180 fokon 10-12 percig sütöttem őket.
5. Amikor kihűltek, 2-2 darabot összeragasztottam lekvárral,
és megmártottam a tetejüket olvasztott csokiban.
Még gyorsan szórtam rá egy kis darabos diót, mielőtt meg nem
kötött a csoki.
6. Most fém dobozban várják,hogy holnapra tökéletesen
összeérjenek az ízek.
Nagyon szepek,szerintem ma en is sutok egy adagot Anyu baracklekvarjaval :)
VálaszTörlésEn is imadom a Nok Lapja Konyhat:)
VálaszTörlésPenteken megsutottem ezt az islert - fahejas szilva lekvarral -, nagyon jo lett, a tesom azt mondta, ilyen finom islert meg nem evett!
Nálunk is gyorsan elfogyott, Karácsonyra újabb adag készül majd! :)
VálaszTörlés